Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

sociaal (v)aardig

Sociaal (v)aardig!

Tags: basisschool gevoelige kinderen pesten school sociaal (v)aardig zelfvertrouwen 


Ieder kind gun je een stevige basis thuis en op school. Dat ze goed in hun vel zitten, dat ze vriendjes hebben, met rivaliteit, plagerijen en tegenslagen kunnen omgaan. Maar hoe help je je kind hierbij? En wat als het even niet lukt?

Veel werkende ouders geven aan dat ze veel missen van het sociale gebeuren in de klas. Ze vinden het hebben van vriendjes of vriendinnetjes belangrijk voor een goede ontwikkeling van hun kind.
Gedijt je kind niet, wordt hij weinig gevraagd voor partijtjes, of lukken de speelafspraken steeds niet, dan baart dit hen zorgen. Het hebben van vrienden is inderdaad belangrijk: Vrienden zijn een sociaal, moreel  en emotioneel klankbord voor elkaar!

 

Wist je dat…

  • Sociaal vaardig zijn voor een deel erfelijk is? De appel valt niet ver van de boom. Is je kind verlegen grote kans dat jij of je partner dat ook is of was.
  • De sociale identiteit (wat vinden anderen van mij) van je kind zich voor een groot deel op het schoolplein ontwikkelt?
  • Het vormen van een positieve sociale identiteit van doorslaggevend belang is voor het goed doorlopen van de puberteit?

Lees verder