Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

decemberstress

Opvoeddesk TOP 7 TIPS tegen Sint-stress!

Tags: decemberstress Sinterklaas 


Heb je ook kinderen die voor dag en dauw uit bed komen, slecht inslapen of je lastige vragen stellen? Lees dan hier meer…

  1. Geef je kleuter een groot vel papier en een speelgoedgids en laat je kind zijn favoriete boek, spelletje, dvd, etc. opplakken. Vertel dat de goede Sint niet alles kan geven wat op het verlanglijstje staat, maar zo ieder jaar op de hoogte blijft.
  2. Maak een weekplanner. Hierop geef je de aankomst en vertrek van Sint aan en dat wat belangrijk is: wanneer je kind zijn of haar schoen mag zetten,  wanneer Sinterklaas op school komt of wanneer hij zijn of haar schoen naar de supermarkt mag brengen.
  3. Probeer vooraf heldere afspraken met je (ex-)partner, familie en ook school te maken over hoe Sinterklaas (en Kerst) worden gevierd. Stem bijvoorbeeld één goed cadeau onderling af en bepaal samen het aantal cadeautjes. Dit kan bijvoorbeeld via online kadolijst. Vanaf 1 december kun je met het boek Ties en Trijntje in december van Yvon Jaspers, je kind blij maken door hem/haar iedere dag een nieuw leuk winter verhaal voor te lezen!

Lees verder

Pepernotenkriebels!

Tags: decemberstress Sinterklaas 


FOTO_aankomst Sint op bootEen ouder belde onlangs over de vele opgebroken nachten van vorig jaar, omdat haar vierjarige zoon steeds het bed uitklom om te gaan kijken of er al iets in zijn schoen zat. Een ander vertelt dat haar zesjarige niet ophield met vragen te stellen over hoe Piet binnen kon komen als alle ramen en deuren potdicht zitten?

Lees verder