De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren.
De training wordt onder begeleiding van een coach toegepast bij kinderen met concentratieproblemen, ADD, en ADHD.
Als jij of jouw kind moeite heeft met concentreren is het goed mogelijk dat je de gevolgen van een werkgeheugenprobleem ondervindt
Verbetering van aandachtsproblemen is aangetoond bij individuen met ADHD en andere klinische diagnoses
Leer- en concentratieproblemen in de klas kunnen een direct gevolg zijn van een probleem met het werkgeheugen – de ‘drukke werkkamer’ van onze hersenen
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat na behandeling het werkgeheugen verbetert met 23%
In het intakegesprek worden je vragen en zorgen besproken met een psycholoog van de Opvoeddesk, zonder dat je kind erbij is. In overleg wordt een passend vervolg afgesproken
*Extra service: assistent-psychologen kunnen je kind tijdens de oefeningen gratis begeleiden bij de Opvoeddesk, en op scholen in de Gooi-en Vechtstreek. Bij begeleiding op school worden alleen de reiskosten in rekening gebracht
Ieder kind gun je een stevige basis thuis en op school! Dat ze goed in hun vel zitten, dat ze met rivaliteit, plagerijen, boosheid, teleurstellingen kunnen omgaan. Zo krijgt ieder kind voldoende zelfvertrouwen en een positieve, optimistische kijk op de wereld.
Als je wilt dat jouw kind voldoende weerbaar is en goed om kan gaan met tegenslagen, bel dan de Opvoeddesk voor meer info. De cursus omvat een intake, 4 groepsessies van 1,5 uur en evaluatiegesprek. Groepjes worden op grond van leeftijd en leerdoel samengesteld.
Ieder kind gun je een stevige basis thuis en op school! Dat ze goed in hun vel zitten, dat ze met rivaliteit, plagerijen, boosheid, teleurstellingen kunnen omgaan. Zo krijgt ieder kind voldoende zelfvertrouwen en een positieve, optimistische kijk op de wereld.
Als je wilt dat jouw kind voldoende weerbaar is en goed om kan gaan met tegenslagen, bel dan de Opvoeddesk voor meer info. De cursus omvat een intake, 4 groepsessies van 1,5 uur, en evaluatiegesprek. Groepjes worden op grond van leeftijd samengesteld.
Zie ons complete aanbod en prijsoverzicht
Wil je weten of je behandeling vergoed wordt? Klik hier
Het werkgeheugen is de ‘drukke werkkamer’ van onze hersenen. Alle informatie die we ontvangen wordt hier in de wacht gezet. Het werkgeheugen bepaalt daar hoe we reageren op de informatie. Handelen? Onthouden? Of toch negeren? Cogmed leert het werkgeheugen deze taak sneller en beter uit te voeren.
De kracht van Cogmed is dat het programma uit een serie oefeningen bestaat die allemaal specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen. Het trainingsprogramma past zich aan aan het niveau van presteren. Je kind wordt continu uitgedaagd om nog beter te presteren en de eigen grenzen te verleggen. Alleen dan zal het brein zich aanpassen en zal het effectief getraind worden.
Elk kind is anders. Daarom wordt Cogmed alleen aangeboden met een persoonlijke coach. Iemand die de training kan afstemmen op de specifieke situatie. De coach geeft een steuntje in de rug wanneer nodig en helpt je kind om, net als 97% van alle cursisten in Nederland, de cursus in zijn geheel te doorlopen.
De COGMED-training is beschikbaar in twee versies: voor kinderen van 4 tot 7 en van 7 tot 17 jaar oud. Elk helpt op een specifieke manier het werkgeheugen te trainen via adaptieve opdrachten die zich aanpassen aan het niveau van je kind.
Heeft u een verwijzing of wilt u particulier terecht? Bel of mail ons voor een intake gesprek
De gemeente is sinds 2015 eindverantwoordelijk voor de Jeugdhulp.
Heeft u een verwijzing Basis GGZ van de huisarts, jeugdarts of het sociaal (wijk)team? Op basis van een intake wordt bekeken of uw hulpvraag in aanmerking komt voor vergoede zorg. Vergoede zorg binnen alle gemeenten binnen de regio’s: *Amersfoort, Flevoland, Gooi en Vechtstreek, Utrecht-West, en Utrecht Zuid-Oost.
* Voor een compleet overzicht van de gemeenten en meer info over privacy en verwijzingen, klik hier.
Vergoede zorg via jouw Gemeente? Controleer het
© Copyright 2023 de Opvoeddesk
Website Credits