Is je kind snel afgeleid, heeft je kind wisselende schoolprestaties, vermoed je faalangst of zijn er leer- en/of gedragsproblemen?
Diagnostiek brengt helderheid over wat er op korte termijn zowel in de klas als thuis voor je kind nodig is. Diagnostiek omvat een onderzoek en een uitgebreide rapportage en advies.
NIO Intelligentie test
Toets voor het bepalen van het juiste VO niveau met een onafhankelijk en concreet schooladvies. Vanaf groep 8 tot klas 1, 2 en 3 VO.
WISC-III / WISC-V Intelligentie test
IQ test voor kinderen tussen 6 en 17 jaar oud. De WISC-V bieden we aan vanaf maart 2018.
Dyslexiescreening
Optioneel
Dyscalculiescreening
Optioneel
WISC-III / WISC-V Intelligentie test
Sociaal emotioneel
zoals (faal)angst, pestproblematiek, ADHD en depressiviteit.
Neuropsychologisch
zoals concentratie, geheugen, executieve functies en stoornissen.
Klassenobservatie
Optioneel
Dyslexiescreening
Optioneel
Dyscalculiescreening
Optioneel
In het intakegesprek worden je vragen en zorgen besproken met een psycholoog of orthopedagoog van de Opvoeddesk, zonder dat je kind erbij is. In overleg wordt een passend vervolg afgesproken.
Het vervolgtraject kan bestaan uit één of meerdere consulten met jou en je kind, een protocollaire behandeling, een klassenobservatie en/of psychodiagnostisch onderzoek.
Als ouder word je nauw betrokken bij de begeleiding/behandeling en kun je het consult met je kind bijwonen. Uit ervaring blijkt dat enkele consulten vaak genoeg zijn om het probleem te verhelpen.
Zie ons complete aanbod en prijsoverzicht
Wil je weten of je behandeling vergoed wordt? Klik hier
Diagnostiek van de Opvoeddesk omvat een uitgebreid psychologisch onderzoek, rapportage en advies. We kijken met een brede focus naar het intelligentieniveau, de neuropsychologische en de sociaal-emotionele ontwikkeling en naar eventuele leer- en gedragsproblemen.
Ieder probleem, klein of groot, komt bijna nooit alleen en omvat vaak meerdere aspecten. Vandaar dat er naast het psychologisch onderzoek, ook enkele vragenlijsten door ouders en school (na akkoord ouders) ingevuld worden om op maat een zo’n optimaal mogelijk advies en plan van aanpak te kunnen opstellen.
NIO staat voor Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau. Dat wil zeggen dat de NIO op basis van de geteste intelligentie en de leerpotentie van de leerling, een advies geeft over het juiste niveau van voortgezet onderwijs. Van praktijkonderwijs tot en met VWO.
Voor de meeste kinderen is de eindspurt in groep 8 toch best spannend en voor sommige ouders een reden tot zorg of twijfels. Pas als je zeker weet dat je kind op de goede plek aangenomen is, is er rust. Zijn de schoolresultaten wisselend of valt het schooladvies van de leerkracht (onverwachts) tegen?
Met de NIO komt er een extra fundering voor het schooladvies, naast het advies van de school, de resultaten van het leerlingvolgsysteem en de persoonlijkheid van je kind. Dit totaalbeeld wordt mede compleet gemaakt door een NIO-uitslag.
Je kunt vooraf navragen bij de leerkracht of middelbare school of men openstaat voor de uitkomsten van een intelligentie onderzoek.
Heb je een verwijzing van de huisarts?
Kom je als particulier of heb je een vraag? Bel of stuur ons een e-mail.
De gemeente is sinds 2015 eindverantwoordelijk voor de Jeugdhulp.
Met een huisartsverwijzing wordt ons aanbod volledig vergoed in alle gemeenten in deze regio’s: Amersfoort, Flevoland, Gooi en Vechtstreek, Utrecht-West, en Utrecht Zuid-Oost.
Voor een compleet overzicht van de gemeenten en meer info over privacy en verwijzingen, klik hier.
Weet je niet zeker of jouw zorg vergoed wordt? Controleer het
© Copyright 2018 de Opvoeddesk