Consult

Deskundige hulp en advies op maat bij opvoed- en schoolproblemen, van baby t/m puber.

consult-home

Een persoonlijk consult

De meeste vragen over de opvoeding en de ontwikkeling van hun kind(eren) weten ouders zelf wel op te lossen. Maar merk je dat je kind niet goed gedijt, dan wil je het onafhankelijk advies van een deskundige. Iemand met een ervaren focus, die recht doet aan je kind.

Een advies op maat kan het verschil uitmaken tussen wel of geen plezier op school of thuis, tussen bijvoorbeeld blijven zitten of overgaan. Het helpt om je kind beter te begrijpen en aan te sluiten bij wat hij of zij nodig heeft.

Onder de 4 jaar

Huilbaby
Slaapproblemen
Eetproblemen
Niet luisteren
Driftbuien

Basisschool

ADHD
Grenzen stellen
Concentratieproblemen
Gebrek aan zelfvertrouwen
Cito score en VO advies

Puberteit

Schoolprestaties
Straf
Faalangst
Sociale media
Experimenteren

Hoe werkt het?

1. Intakegesprek

In het intakegesprek worden je vragen en zorgen besproken met een psycholoog of orthopedagoog van de Opvoeddesk, zonder dat je kind erbij is. In overleg wordt een passend vervolg afgesproken.

2. Vervolgtraject

Het vervolgtraject kan bestaan uit één of meerdere consulten met jou en je kind, een protocollaire behandeling, een klassenobservatie en/of psychodiagnostisch onderzoek.

Als ouder word je nauw betrokken bij de begeleiding/behandeling en kun je het consult met je kind bijwonen. Uit ervaring blijkt dat enkele consulten vaak genoeg zijn om het probleem te verhelpen.

consult-advies-op-maat

Kijken met een brede focus

Soms uit een probleem zich thuis in brutaal gedrag, maar als wij het probleem samen met je kind erbij bespreken, dan ontdek je dat er een reden aan ten grondslag ligt.

Stel je alleen grenzen aan brutaal gedrag, dan ga je voorbij aan de oorzaak. Grote kans dat je kind steeds brutaler wordt! Zo heeft ieder probleem, klein of groot, vaak oorzaken, waar je als ouder niet bij stil staat.

Kom je als particuliere klant?

Zie ons complete aanbod en prijsoverzicht

Wil je weten of je behandeling vergoed wordt? Klik hier

Contact

Heeft u een verwijzing of wilt u particulier terecht? Bel of mail ons voor een intake gesprek

Vergoede zorg via jouw Gemeente? Controleer het