Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

Ouders

Opvoeden?

Je bent gek op je kind, maar soms word je er gék van!

Maar liefst 85% van de ouders denkt voordat zij kinderen krijgen dat zij geen problemen zullen ondervinden bij het opvoeden. Na een jaar vindt 90% van de ouders het opvoeden een zware klus, blijkt uit het TV programma Factcheckers over stress, oktober 2013. Zo zwaar, dat het geluksgevoel van ouders er flink onder te lijden heeft.

Op de bevalling van een kind zijn we als ouders best goed voorbereid, maar op de periodes erna eigenlijk niet. We weten te weinig over wat kenmerkend is voor een bepaalde leeftijdsfase en hoe je daarop je aanpak kunt afstemmen. En omdat ouders met hun eerste kind aan elke nieuwe leeftijdsfase zonder ervaring beginnen, is het niet raar dat iedere ouder zich regelmatig zorgen maakt over wat nu wel en niet goed is voor zijn of haar kind.

Als je weet wat er in het hoofd van je kind omgaat, wat je van je kind in een bepaalde fase kunt verwachten en welke aanpak het beste werkt, wordt opvoeden geen zorg, maar wordt opvoeden leuk en zelfs genieten!

Zoals gezegd, iedere leeftijdsfase vergt zo zijn eigen aanpak. Heb je vragen, maak je je zorgen of wil je weten wat er aan de hand is, maak dan via het secretariaat een consultafspraak of bekijk ons complete aanbod.

Gerelateerd aan deze pagina

Consult Diagnostiek Aanbod