Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

NIO test

VO schooladvies

Voor de meeste kinderen is de eindspurt in groep 8 toch best spannend en voor sommige ouders een reden tot zorg of twijfels. Pas als je zeker weet dat je kind op de goede plek aangenomen is, is er rust. Zijn de schoolresultaten wisselend of valt het schooladvies van de leerkracht (onverwachts) tegen?
Met de NIO komt er een extra fundering voor het schooladvies, naast het advies van de school, de resultaten van het leerlingvolgsysteem en de persoonlijkheid van je kind.
Dit totaalbeeld wordt mede compleet gemaakt door een NIO-uitslag.
Je kunt vooraf navragen bij de leerkracht of middelbare school of men openstaat voor de uitkomsten van een intelligentie onderzoek.

 

NIO test (Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau)

Dat wil zeggen dat de NIO op basis van de geteste intelligentie, de leerpotentie van de leerling, een advies geeft over het juiste niveau van voortgezet onderwijs.
Van praktijkonderwijs tot en met VWO.

 

NIO op school

De Opvoeddesk verzorgt met regelmaat klassikale NIO afnames en individuele (bij zorgleerlingen) – en groepsafnames op de schoollocatie. Ook op korte termijn. Bel voor meer informatie en de tarieven 035 6957020. De testafname duurt ca. 2 uur.

 

NIO bij de Opvoeddesk (particulier en open inschrijving scholen)

Bij de Opvoeddesk vindt de testafname ofwel individueel, ofwel groepsgewijs (maximaal 8 leerlingen) plaats. De testafname duurt ongeveer twee uur.

 

De eerstvolgende groepsgewijze afname bij de Opvoeddesk vindt plaats op:

  • donderdag 5 oktober 2017, start 09.00 uur
  • woensdag 8 november 2017, start 09.00 uur
  • woensdag 22 november 2017, start 09.00 uur
  • donderdag 18 januari 2018, start 09.00 uur

Na afloop ontvangt u binnen één week een beknopte rapportage. Er is geen intake- en of adviesgesprek, i.t.t. een psychodiagnostisch onderzoek (uitgebreide diagnostiek) en een individueel intelligentie-onderzoek (WISC-III-NL).

 

Kosten

  • De kosten voor deelname aan de individuele NIO bedragen €400,- per persoon.
  • De kosten voor deelname aan de groepsgewijze NIO bedragen €225,- per persoon.