Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

spitsuurgezin

Werk & Gezin in balans

Tags: spitsuurgezin 


Opvoeddesk, Working Parents Program, opvoeden en gezin, werk en gezin, kinderen niet slapen, gebroken nachten, spitsuur, stress op werk, zorg om kind, werknemer, werkgeverWerk & Gezin in Balans blijkt een actueel thema voor ruim 2 miljoen gezinnen in Nederland, die werk met hun gezin combineren.
In Nederland is het aantal burnout klachten tussen 2010 en 2011 met 11 % gestegen.
De levensfase bepaalt mede de mate en de soort stress op het privé-domein.
Jongeren worstelen o.a. met de bekende meerkeuzestress en ouderen o.a. met de mantelzorgtaken voor hun dierbaren.
Ook bepaalt de leeftijd van je kinderen thuis de mate van hersteltijd op de weekenden en je vrije dagen. Lees verder

Handige tips voor spitsuurgezinnen

Tags: druk spitsuurgezin 


spitsuur op het werk en thuisDe meeste scholen zijn weer begonnen. Speeldates, sporttrainingen, bijles en partijtjes zijn weer aan de orde van de dag. Rustig ontbijten en spontane pyjamadagen zijn weer even voorbij.

 

Lees de 10 handige Opvoeddesk tips voor drukke gezinnen!

 

1) ME-time

Gelukkige ouders…gelukkige kinderen is het motto van de Opvoeddesk!

Kortom vul je beker energie! Fulltime werken, twee avonden in de week sporten of met de deur op slot in bad? Egoïstisch? Niks ervan daar word je vast een blijere energiekere mama van! Handig voor in de huiskamer: Een bepaald kleur kussen op de bank betekent mama staakt! Over 15 minuten weer beschikbaar.

 

2) In balans?

Wat kost je energie, wat levert energie op en waar kom je niet aan toe? Sporten, afspreken met vriendinnen, iedere avond lezen met de kinderen? Zet alles op papier. Zo zie je direct of de weegschaal in/uit balans is! Partner? Vergelijk en bespreek (opnieuw) de taakverdeling.

 

3) Rennen & vliegen

Begint de dag altijd gehaast of bestaat je hele middag uit taxi-en en gekibbel op de achterbank? Handig als je weg moet, in de auto of de supermarkt: spreek een grappig codewoord af met de kinderen. Als mama het woord zegt, gaan we… Zo houden we het gezellig en lekker duidelijk!

Lees verder