Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

pubers

Pubers

Tags: pubers 


pubers, puberteit, opvoeden, regels, Opvoeddesk

Van 2 tot en met 8 oktober vindt de Week van de Opvoeding voor de 7e keer plaats.

Dit jaar is het thema Buiten de Lijntjes.
Als er één ontwikkelingsfase is waarin ouders geconfronteerd worden om buiten de lijntjes te moeten denken, dan is het wel de puberteit. Pubers ontwikkelen zich razendsnel. Tegelijkertijd worden ze steeds kritischer en zetten ze vraagtekens bij alles waar jij voor staat: je opvoeding, je vrienden, je levensstijl, enzovoort. Komt daar stress, een slecht humeur of hevige emoties van je puber bij dan is er veel strijd en weinig gezelligheid. Lees verder

De eindspurt op school!     

Tags: intelligentietest leerpotentie onderpresteren pubers school schoolprestaties 


opvoeden, social media, internet en kinderen, internet en pubersHij doet thuis niets, ik snap niet hoe hij nog over moet gaan?
Wanneer je tiener met Pasen wisselend presteert en de cijfers dreigen bergafwaarts te gaan, is er natuurlijk reden tot zorg. Vooral als je kind het volste vertrouwen heeft dat hij lastminute nog een paar goede cijfers binnensleept en daarmee zijn onvoldoendes wegwerkt. Pushing the limit of toch niet? Soms komt er niet uit wat er in zit, is er sprake van faalangst, concentratie- of leerproblemen. Steeds meer onderzoek naar het kinderbrein laat zien dat het werkgeheugen een centrale rol speelt bij aandacht en concentratie, analytisch denken, het je afsluiten voor afleidingen en het zelfstandig uitvoeren van schoolwerk.
Wat kun je nu nog aan het eind van het schooljaar doen?

Lees verder