Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

leerpotentie

Concentreren

Tags: basisschool concentreren leerpotentie onderpresteren school schoolprestaties 


7 x 7 = …  Hé, wie komt er de klas binnen?

Mijn kind (11 jaar) heeft moeite om zich te concentreren. Wat raad je aan om te doen? 

 

Dagdromers kunnen heerlijk in gedachten verzonken zijn, maar om goede schoolprestaties te halen moeten ze zich concentreren. Niet alleen op school, maar natuurlijk ook thuis tijdens hun huiswerk. Op school worden ze snel afgeleid door andere kinderen en geluiden. Thuis zitten ze liever op hun iPad, de computer of bij de TV.

Concentreren lukt beter als je zaken kunt parkeren. Dan kun je op het juiste moment aan het werk gaan en lukt het je ook om je aandacht bij de leerstsof te houden. Sommige kinderen lijken van nature meer te beschikken over goede plan- en organisatie talenten, dan anderen.

Lees verder

De eindspurt op school!     

Tags: intelligentietest leerpotentie onderpresteren pubers school schoolprestaties 


opvoeden, social media, internet en kinderen, internet en pubersHij doet thuis niets, ik snap niet hoe hij nog over moet gaan?
Wanneer je tiener met Pasen wisselend presteert en de cijfers dreigen bergafwaarts te gaan, is er natuurlijk reden tot zorg. Vooral als je kind het volste vertrouwen heeft dat hij lastminute nog een paar goede cijfers binnensleept en daarmee zijn onvoldoendes wegwerkt. Pushing the limit of toch niet? Soms komt er niet uit wat er in zit, is er sprake van faalangst, concentratie- of leerproblemen. Steeds meer onderzoek naar het kinderbrein laat zien dat het werkgeheugen een centrale rol speelt bij aandacht en concentratie, analytisch denken, het je afsluiten voor afleidingen en het zelfstandig uitvoeren van schoolwerk.
Wat kun je nu nog aan het eind van het schooljaar doen?

Lees verder

’t Zit er wel in, maar ’t komt er niet uit…

Tags: leerpotentie onderpresteren 


Opvoeddesk, ADHD, ADD, Aandachtsproblemen, te druk, heel druk, drukke kinderen, druk in de klas, ADHD vragen, ADHD in de klas, ADHD en school

Sam (10 jaar) is een jongen die goed kan meekomen in de klas. De leerkracht signaleert geen bijzonderheden en maakt zich geen zorgen. Toch twijfel je als ouder, thuis is hij altijd zo leergierig en hij heeft ook een grotere woordenschat in vergelijking met zijn oudere broer. Heeft Sam niet veel meer capaciteiten dan hij nu op school laat zien?

Lees verder