Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

intelligentietest

De eindspurt op school!     

Tags: intelligentietest leerpotentie onderpresteren pubers school schoolprestaties 


opvoeden, social media, internet en kinderen, internet en pubersHij doet thuis niets, ik snap niet hoe hij nog over moet gaan?
Wanneer je tiener met Pasen wisselend presteert en de cijfers dreigen bergafwaarts te gaan, is er natuurlijk reden tot zorg. Vooral als je kind het volste vertrouwen heeft dat hij lastminute nog een paar goede cijfers binnensleept en daarmee zijn onvoldoendes wegwerkt. Pushing the limit of toch niet? Soms komt er niet uit wat er in zit, is er sprake van faalangst, concentratie- of leerproblemen. Steeds meer onderzoek naar het kinderbrein laat zien dat het werkgeheugen een centrale rol speelt bij aandacht en concentratie, analytisch denken, het je afsluiten voor afleidingen en het zelfstandig uitvoeren van schoolwerk.
Wat kun je nu nog aan het eind van het schooljaar doen?

Lees verder

Het tien minuten gesprek

Tags: intelligentietest tien minuten gesprek 


Het eerste schoolrapport van je kind is in aantocht en daarmee ook het tienminutengesprek met de leerkracht. Vaak een kort, maar belangrijk moment waarop de prestaties en het welbevinden van je kind op school besproken worden. Hoe zorg je ervoor dat dit korte moment optimaal wordt benut?

  • Zet van te voren een aantal punten onder elkaar die je besproken wilt hebben. Zo zorg je zelf voor de rode draad in het gesprek en de punten die jij belangrijk vindt.

Lees verder