Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

druk

Handige tips voor spitsuurgezinnen

Tags: druk spitsuurgezin 


spitsuur op het werk en thuisDe meeste scholen zijn weer begonnen. Speeldates, sporttrainingen, bijles en partijtjes zijn weer aan de orde van de dag. Rustig ontbijten en spontane pyjamadagen zijn weer even voorbij.

 

Lees de 10 handige Opvoeddesk tips voor drukke gezinnen!

 

1) ME-time

Gelukkige ouders…gelukkige kinderen is het motto van de Opvoeddesk!

Kortom vul je beker energie! Fulltime werken, twee avonden in de week sporten of met de deur op slot in bad? Egoïstisch? Niks ervan daar word je vast een blijere energiekere mama van! Handig voor in de huiskamer: Een bepaald kleur kussen op de bank betekent mama staakt! Over 15 minuten weer beschikbaar.

 

2) In balans?

Wat kost je energie, wat levert energie op en waar kom je niet aan toe? Sporten, afspreken met vriendinnen, iedere avond lezen met de kinderen? Zet alles op papier. Zo zie je direct of de weegschaal in/uit balans is! Partner? Vergelijk en bespreek (opnieuw) de taakverdeling.

 

3) Rennen & vliegen

Begint de dag altijd gehaast of bestaat je hele middag uit taxi-en en gekibbel op de achterbank? Handig als je weg moet, in de auto of de supermarkt: spreek een grappig codewoord af met de kinderen. Als mama het woord zegt, gaan we… Zo houden we het gezellig en lekker duidelijk!

Lees verder

Gewoon één en al energie of ADHD?

Tags: ADHD druk hyperactief 


Opvoeddesk, ADHD, ADD, Aandachtsproblemen, te druk, heel druk, drukke kinderen, druk in de klas, ADHD vragen, ADHD in de klas, ADHD en schoolIedere kleuter is wel eens onrustig en druk, maar wanneer is dit gedrag extreem?

Iedere ouder weet uit ervaring dat kleuters druk kunnen zijn. Super actief en niet te stuiten als Sinterklaas in het land is of op een verjaardag. Natuurlijk speelt de leeftijd van vier tot acht jaar daarbij een rol en is het ene kind drukker van aard, dan het andere. Soms ligt het drukke gedrag niet alleen aan je kind, maar heb je het zelf gewoon druk of zit je even niet lekker in je vel. Wat jij echter als druk ervaart, vindt een ander wellicht normaal gedrag. Een stressvolle situatie als een scheiding verklaart vanzelfsprekend eventueel druk en onrustig gedrag van je kind.

Lees verder