Mijn account Inschrijven
Je hebt 0 items geselecteerd

Cito-toets

Groep 8 en de CITO    

Tags: basisschool Cito-toets school 


Opvoeddesk, ADD, concentratieWist je dat… 

  • wanneer de Cito toets uitslag veel hoger uitpakt, dan verwacht, dat de school het advies dan moet heroverwegen en mogelijk aangepast. Pakt de toets uitslag lager uit, dan wordt het advies niet aangepast.
  • iedere Cito opgave en alle teksten zijn ontwikkeld door leerkrachten die deelnemen aan constructiegroepen en vaststellingscommissies?
  • de Cito bewust moeilijke en makkelijke vragen afwisselt om leerlingen te motiveren en uit te dagen!

Lees verder

Goed voorbereid van groep 8 naar de brugklas!

Tags: Cito-toets naar de brugklas 


pubers, puberteit, pubertijd, uitgaan, ruzie, niet luisteren, ongehoorzame puber, Opvoeddesk, Emmeliek BoostVoor de meeste kinderen is de eindspurt in groep 8 toch best spannend en voor sommige ouders een reden tot zorg of twijfels. Pas als je zeker weet dat je kind op de goede plek aangenomen is, is er rust.

Twijfel over schoolkeuze?

Zijn de schoolresultaten wisselend of valt het schooladvies van de leerkracht (onverwachts) tegen? Wanneer je twijfelt over het soort vervolgonderwijs dan is een onderzoek naar de cognitieve capaciteiten raadzaam en een steun in de rug. Het geeft een indruk van het intelligentieniveau, maar ook van de werkhouding en de taakaanpak van je kind.

Lees verder

Van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs!

Tags: basisschool Cito-toets school 


Puberteit Groep 8 heeft het druk en de ouders ook! De Cito uitslag bepaalt of het nu wel of niet stressen is voor jou en je kind!
Voor de meeste kinderen is de eindspurt in groep 8 spannend en voor ouders een reden tot zorg of twijfels. Pas als je zeker weet dat je kind op de goede plek aangenomen is, is er rust.

Soms is de keuze en aanmelding helaas niet zo eenduidig. Vooral als de schoolresultaten wisselend zijn of de Cito uitslag (onverwachts) tegenvalt. Wat te doen als jullie voorkeurschool de Cito uitslag als enig criterium hanteert? En wat als de schoolresultaten wisselend zijn? Je wil je kind niet pushen, onder druk zetten, maar onderwijs ‘op een iets hoger niveau’, vol uitdaging en stimulans zou je kind misschien ook wel eens tot betere prestaties aanzetten?

Lees verder